+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Registered Member
    Location
    Bellevue , WA, United States
    Member No: 161555 low535i is an unknown quantity at this point low535i's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    0


    Yes | No

    HELP another no start

    OK here is the info
    I have a 1985 535i it ran fine and one day went out to start it wouldn't start. so read the forums here checked the main and fuel pump relays... replaced both of them... got new OBC and new OBC relay ( good deal on parts and don't mind the spares) sorry back up the car turns over great just no firing up... checked the relays and gettin 12 volts at them obc has been bypassed still no fuel pumps or spark please help whats next?


  2. #2
    Registered Member
    Location
    Conroe, TX, United States
    Member No: 136776 Mark_88_M5 is on a distinguished road Mark_88_M5's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    529
    Rep Power
    11


    Yes | No

    Do you have access to a known good 059 ECU?


  3. #3
    Registered Member
    Location
    Bellevue , WA, United States
    Member No: 161555 low535i is an unknown quantity at this point low535i's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    0


    Yes | No

    Re: Do you have access to a known good 059 ECU?

    yes i have a 059 ECU and swapped it out already along with fuel pump fuel pump realy and main relay and OBC along with obc relay too.... still no spark or fuel ? ignition switch maybe since i am gettin 12 volts to the main and fuel pump relay?

  4. #4
    ray7er6er5er
    Guest
    Location
    , ,
    Member No: ray7er6er5er's Avatar


    Yes | No

    Fuel pump fuse. Test or replace the pulse sensors.


  5. #5
    Registered Member
    Location
    Bellevue , WA, United States
    Member No: 161555 low535i is an unknown quantity at this point low535i's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    0


    Yes | No

    Re: Fuel pump fuse. Test or replace the pulse sens

    how do I test the pulse sensors and would they cause the motor to not get spark or gas ?

  6. #6
    Registered Member
    Location
    , ,
    Member No: 58142 ROYinGA is an unknown quantity at this point ROYinGA's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    2,633
    Rep Power
    0


    Yes | No

    I think the sensors are about 950 to 1000 ohms.


  7. #7
    ray7er6er5er
    Guest
    Location
    , ,
    Member No: ray7er6er5er's Avatar


    Yes | No

    Unplug sensors, with voltmeter set to ohms test

    engine speed sensor between pin 8 and 27. Should read 960+/- 96. Test engine crank sensor between pin 25 and 26, should test the same. Failed sensors will usually test 'open', good ones slightly higher. PS best to unplug sensors one at a time...DO NOT GET THEM MIXED UP WHEN REPLUGING.

+ Reply to Thread


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
1e2 Forum