+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8

Thread: struts?

  1. #1
    Poe
    Guest
    Location
    , ,
    Member No: Poe's Avatar


    Yes | No

    struts?

    I have a bad control arm and when I was under the car I noticed that the strut was also lose and would wiggle. I tried to tighten it up from the top of the strut to know avail. Any thoughts? -- Poe 85 535i 199k


  2. #2
    Registered Member
    Location
    Conroe, TX, United States
    Member No: 136776 Mark_88_M5 is on a distinguished road Mark_88_M5's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    529
    Rep Power
    11


    Yes | No

    Did you tighten the three bolts at the bottom.


  3. #3
    Registered Member
    Location
    wilmington, NC, United States
    Member No: 74123 jones is an unknown quantity at this point jones's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Posts
    25
    Rep Power
    0


    Yes | No

    Re: struts?

    They are tight, any other ideas? POe 85 535i

  4. #4
    TJ
    Guest
    Location
    , ,
    Member No: TJ's Avatar


    Yes | No

    Re: struts?

    If the play seems to be at the top of the strut then maybe the bearing is shot. Otherwise it could be slop in any of the ball joints or bushings letting the bottom (basically, the wheel) move around.

  5. #5
    Registered Member
    Location
    , ,
    Member No: 58485 Rodger533i is an unknown quantity at this point Rodger533i's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    30
    Rep Power
    0


    Yes | No

    Is the strut worn out?


  6. #6
    Ray7er6ers5er3er
    Guest
    Location
    , ,
    Member No: Ray7er6ers5er3er's Avatar


    Yes | No

    On top, pop the cap in the middle and see if the

    ball bearings are still there in the strut bearing assembly. I usually grease them every 20 years LOL

  7. #7
    Matt Hernandez
    Guest
    Location
    , ,
    Member No: Matt Hernandez's Avatar


    Yes | No

    by then the rubber is already gone! bwahaha


  8. #8
    John
    Guest
    Location
    , ,
    Member No: John's Avatar


    Yes | No

    Re: struts?

    perhaps the lock ring on the housing is loose

+ Reply to Thread


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
1e2 Forum