+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

Hybrid View

  1. #1
    Tyguy
    Guest
    Location
    , ,
    Member No: Tyguy's Avatar


    Yes | No

    Help Troubleshooting Starting Issue

    Hi all,

    It's been a really long time since I've been to the forum. I have a 87 535i that no longer runs. I'd like to get it running to either turn it into a project car or to sell it.

    A few years ago, after doing several trips across the mountains to get to my bosses house the car started dying on me when I got off the freeway. It ran fine on the freeway but the engine would die when I let off the gas pedal.

    The problem slowly grew worse to the point where I had to always rev it when stopped at a light to keep it from stalling. Progressively it got harder to start when it did stall out. It finally died on me but I haven't been able to spend any time for quite a while now.

    The only things that I have tried was that I replaced the spark plugs, spark plug wires, distributor, and distributor rotor. I think I may have put a new coil in, but none of these things helped. When I charge up my battery the car turns but the engine never even sounds like its going to start.

    Any ideas? I would like to try fixing this myself before I take it to a shop. I went back to grad school (which is why I don't have any time to work on cars these days) so I'm trying to avoid paying somebody else to fix it.

    Thanks all.

  2. #2
    Registered Member
    Location
    , ,
    Member No: 58142 ROYinGA is an unknown quantity at this point ROYinGA's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    2,633
    Rep Power
    0


    Yes | No

    Have you tested the main relay and fuel pump relay

    ?? The main relay turns on the DME and also turns on the fuel pump relay. Test for spark and test for running fuel pump.

  3. #3
    Registered Member
    Location
    Virginia Beach, VA, United States
    Member No: 51648 TamsDaMan is an unknown quantity at this point TamsDaMan's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    136
    Rep Power
    0


    Yes | No

    Re: Help Troubleshooting Starting Issue

    Possibly a reference sensor problem?

  4. #4
    Ray7er6ers5er3er
    Guest
    Location
    , ,
    Member No: Ray7er6ers5er3er's Avatar


    Yes | No

    So it dies at stops signs and signals?

    If it has over 150 miles on it it ma very well be the airflow meter. Bought an E24 sixer really cheap because of this symptom. I bought and reset the AFM sweep arms...bingo! Excellent running/driving car. Needed nothing else.

+ Reply to Thread


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
1e2 Forum