+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2

Thread: Rough idle

  1. #1
    Registered Member
    Location
    San Jose, CA, United States
    Member No: 177363 juddmon is an unknown quantity at this point juddmon's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    0


    Yes | No

    Rough idle

    I have a question with my 1985 6 series and I hope I'm in the right place.

    I'm having a hard time getting my engine to idle when it first starts up. Once I have held the rpm at about 1000 for a few minutes it will idle. In the past, it never had a real smooth idle, but it was consistant. Last week, it just started rough so I tuned it up a bit. New plugs, cap, rotor etc. This did lots for it's highway driving, but now it dies very time I start it. If I feather the accelerator for a few minutes at about 1000rpm it will run well at speed and idle as it did in the past. I don't know if it needs injectors or what, but it is a pain. I'm wondering if the temperature control valve is bad or what. Any ideas out there. It gets great mileage and doesn't use or leak any oil. The odometer reads 150,000. Thanks for the help, I need it.
    Judd


  2. #2
    Registered Member
    Location
    Titusville, FL, United States
    Member No: 107311 cobradav is an unknown quantity at this point cobradav's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Posts
    1,221
    Rep Power
    0


    Yes | No

    Re: Rough idle

    Close but not quite in correct 6 series. You need to post over on e24 6 series board.
    _______
    US '05 645 Coupe|Silver Grey|Chateau|Sport|Logic 7|HUD|Cold Pkg|SAT|AUX|BT w/ snap-in adapter|MP3|V1|CIP 31.00.00


    www.bimmerdrivers.com

+ Reply to Thread


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
1e2 Forum