+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5

Hybrid View

  1. #1
    Registered Member
    Location
    , ,
    Member No: 14189 02voyager is an unknown quantity at this point 02voyager's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Posts
    66
    Rep Power
    0


    Yes | No

    Help! Why does my engine quit then kick back on?

    Got a problem that I'm trying to run down but so far, no luck. My 72tii will be humming along fine and suddenly the engine will quit completely (only noticed the engine dying cause I happened to look down at the tac when it jerked-it was at zero) then, in a second or 2 or 4, it will kick back on and run fine. I'm trying to trace back all my wiring to find loose connections or breaks but, so far, no luck. I even put a new Pertronix in but that didn't change anything. Right now I am just doing a regular tune-up (plugs, timing, air/fuel mix) and hoping that, as I go along I will find something that will solve the problem. A real pain because it is very infrequent and only seems to happen when I'm driving down the road so hard to find any problem when it is sitting in my driveway. Grounds all good. Checked the fuel line from tank to engine-all good. Any suggestions are appreciated.
    TIA -Tim

  2. #2
    Registered Member
    Location
    Darien, CT, United States
    Member No: 19448 dembooks is an unknown quantity at this point dembooks's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    6,955
    Rep Power
    0


    Yes | No

    Re: Help! Why does my engine quit then kick back on?

    look more at the wiring - at the coil...........
    something with the old original wiring if you have
    the same problem before and after you installed the electronic
    trigger.....look really hard

  3. #3
    Registered Member
    Location
    , ,
    Member No: 14189 02voyager is an unknown quantity at this point 02voyager's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Posts
    66
    Rep Power
    0


    Yes | No

    thanks CD, i'll give it a try. wish me luck.


  4. #4
    CKP
    Guest
    Location
    , ,
    Member No: CKP's Avatar


    Yes | No

    I have exact same problem

    I came to forum to post exact sdame message. I have 72 2002 - all original. It starts, idles, and runs great but now the engine totally loses power and the tach jerks to zero at speed. It happens maybe once every 5 minutes and lasts from 1 to 5+ seconds in duration. Downshifting to increase engine rpm seems to kick things back in but that may just be coinsidence. Any more help appreciated.

  5. #5
    02coach
    Guest
    Location
    , ,
    Member No: 02coach's Avatar


    Yes | No

    Did you find it yet...? because

    the ignition switch itself can be the culprit. or the wires at the rear of the ignition switch. I used to repair this symptom somewhat frequently.


+ Reply to Thread


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
1e2 Forum