+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3

Hybrid View

  1. #1
    Registered Member
    Location
    , ,
    Member No: 16346 76200282735 is an unknown quantity at this point 76200282735's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    37
    Rep Power
    0


    Yes | No

    Hard brake pedal before car started

    Hi,

    I have a 1988 325ic. The brake pedal is hard and the brakes do not work well before the car is started. The brakes work fine after the car is started, so I am thinking it might be related to a vacuum leak to the brake booster. Is there an obvious component that is bad, or a test I can do to isolate the problem?

    Thanks,
    Steve

  2. #2
    Registered Member
    Location
    Huntsville, AL, United States
    Member No: 117731 jlevie is an unknown quantity at this point jlevie's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,646
    Rep Power
    0


    Yes | No

    Re: Hard brake pedal before car started

    That behavior indicates a loss of vacuum in the brake booster while the car is parked. The cause could be a bad hose, bad check valve, or bad booster. Start with the hoses and check valve.Jim Levie, Huntsville, AL
    BMWCCA 335857
    http://www.bmwcca.org

  3. #3
    MACTAR!
    Guest
    Location
    , ,
    Member No: MACTAR!'s Avatar


    Yes | No

    do you mean started or do you mean moving?

    if the car isn't started then the pedal should be hard, and the brakes shouldn't work well.

+ Reply to Thread


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
1e2 Forum