+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    , ,
    Member No: Straylight's Avatar

    Yes | No

    Electrical Problem

    Weird deal here with little background. Had a small fire a few months ago. It fried the electrics to the fuel rail and gummed up a couple of other things, but was pretty localized. I replaced the harness and now the battery light on the dash is on all the time. I pulled each fuse and relay in succession and it doesn't solve the problem. However, when I disconnect the two ends of the wiring harness at the big connector right next to the fuse box, the light goes out. I then discovered that with the key in the off position, the windows, mirrors and blower all functioned as though the key were still in the on position. I swapped the electronic portion of the ignition switch and the problem persists. I also sprayed WD-40 into the ignition cylinder. No difference. Is there a relay somewhere that I'm missing? Also, the starter will not engage with the engine. It spins up just fine. I've seen information that these two parts may be related and a new starter may do the trick. Thoughts?

  2. #2
    Registered Member
    Huntsville, AL, United States
    Member No: 117731 jlevie is an unknown quantity at this point jlevie's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Rep Power

    Yes | No

    Re: Electrical Problem

    If the engine was running at the time of the fire, I'd suspect damage to the engine harness (at the least) from shorting in the fuel rail wiring.Jim Levie, Huntsville, AL
    BMWCCA 335857

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)



Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
1e2 Forum