+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2

Hybrid View

  1. #1
    Registered Member
    Location
    , ,
    Member No: 118994 sixpack_7 is an unknown quantity at this point sixpack_7's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    82
    Rep Power
    0


    Yes | No

    Valve tick when warm

    I have an interesting problem with my 05' X3. I has a valve tick but only after the engine warms up for a few minutes.

    The story started out with water getting into my crank case. Not a lot but enough to get into the Crank case vent valve and stick it closed and blow out my valve cover gasket. I replaced all associated parts and changed the oil but the tick remains. I was told of a bleed procedure of holding the engine at 3k RPM for a few minutes but that didn't help.

    Anyone have any ideas? I REALLY don't want to take it to the dealer. I am fairly handy with tools and am confident i can do just about anything that needs to be done to check it out or fix it.

  2. #2
    Unregistered
    Guest
    Location
    , ,
    Member No: Unregistered's Avatar


    Yes | No

    Engine noise, valve ticking

    I have the same sound in my '05. If you increase the rpm from idle, it stops. If you remove the oil filler cap it changes the sound drastically. Somehow I think it's related to the polution control system. The dealer said it was idler bearings. But at 40,000 miles, I doubt that given the symptoms I describe
    Reply With Quote Reply With Quote 71.226.71.209

+ Reply to Thread


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
1e2 Forum